www.ettorakel.blogspot.com
- - -

NY SKRIVBLOGG:
ELDVARELSE.BLOGSPOT.COM

söndag 27 maj 2012

Skrivpuff - 26 maj 2012 (dock publicerad 27)

Skriv om att luras (skrivpuff)

Vart tog du vägen, Tiger?
Lucas, 5 år, letar intensivt efter sin nalle som han underligt nog kallar Tiger. Hans syster, Elina, frågade alltid varför man döper en björn till "Tiger", på ett retsamt sätt. Hon är 10 år och älskar att busa med sin bror som är på tok för liten för att förstå att det är ett skämt. Deras mamma blir ofta väldigt arg på Elina.
- Elina! Din bror är liten! Sluta reta honom och ge honom nallen tillbaka!
- Äh.
Elina vill inte vara taskig, men kan inte låta bli. "Förresten är det ju ingen nalle eftersom han kallar den för Tiger, därför behöver jag ju inte lämna tillbaka något som inte finns!". Hänger ni med i 10-åringens tankebanor?

- Mammaaaaaaaa! hörs ett gällt skrik från bottenvåningen. Mamman hade precis tappat upp ett bubbelbad och står därför i bara badrocken när Lucas kommer instuttsandes med en nalle som inte alls är särskilt lik Tiger. Hans syster hade tydligen bytt ut hans älskade nalle.
- Elina är duuuuuum! gråter han.
Mamman blir arg och går genast till sin dotters rum.
- Sluta reta din bror! skriker hon, men ser att hennes dotter inte är där. Lucas fnissar lite men mamman vänder sig inte om för att se efter vad som är så roligt.
- Elina?
Hon blir lite orolig. Hon vänder sig mot Lucas.
- Var är din syster?
Lucas funderar en stund och utbrister lite förläget.
- Det var inte Elinas fel att Tiger försvann! Jag gömde honom under sängen och skyllde på henne! Förlåt, mamma!
Innan hans mamma hinner ge honom en arg föreläsning om att inte luras så blir hon avbruten.
- Lurad! hörs en röst från ytterdörren. Där står Elina med Tiger i famnen. Hon hade tagit honom under sängen och försökt gömma honom i trädgården. Mamman inser att hennes barn är lika skyldiga båda två, och ska precis läxa upp dem när Lucas skriker.
- Elinaaaaaaaaaaa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar