www.ettorakel.blogspot.com
- - -

NY SKRIVBLOGG:
ELDVARELSE.BLOGSPOT.COM

onsdag 16 oktober 2013

Skrivpuff 16/10-13

Det var längesen jag skrev en skrivpuff..! Mer här kommer en mini...!

Dagens skrivpuff: skriv om växer.

Äppelklubban
“Lille Willie, klubbor växer inte på träd! Du får vänta tills lördagsgodiset på lördag!”, säger mamman till sin 4-årige son som velat ha en klubba och tjatat om det halva dagen. Pojken funderar en stund och går ut i trädgården. Han tittar upp på äppelträdet och funderar på hur det skulle vara om äpplena var klubbor.

Willie springer in i köket och rotar i lådan. Han finner ett par färgglada, randiga små ljus som han tycker ser roliga ut, och tar med dem ut.

Mamman lagar middag och läser tidningen. Sedan städar hon och tittar på TV. Hon börjar undra varför hennes annars så högljudda son är alldeles tyst.

När hon går ut i trädgården så får hon en mindre chock: Willie sitter i trädet och har stuckit små ljus under varje äpple så det ser ut som stora klubbor!

“Klubbor kan visst växa på träd!” säger Willie och tar loss en äppel-klubba från trädet. Han håller i skaftet som i själva verket är ett ljus och tar ett stort bett av äpplet.
“Och de är jättegoda!”, fortsätter han.

_______________________________________

Fler skrivpuffar finns i DENNA KATEGORI.

/Tricia

4 kommentarer:

  1. Superbra och rolig samtidigt :)

    SvaraRadera
  2. Vem om inte ett barn löser problemet, finns det inte så fixar man : )

    SvaraRadera
  3. Vilken söt text. Välkommen tillbaks till skrivpuff om du är nygammal och välkommen om du är ny. Gå gärna in och läs och kommentera andras puffar. Det brukar vara uppskattat och är ett sätt att få respons på egna texter och besökare till sin blogg. Enligt överenskommelse med Ann Ljungberg är det jag som lägger in pufforden för närvarande. Oktober och november är klara. Har du några decemberord lämna dem gärna som kommentar på min blogg.

    SvaraRadera