www.ettorakel.blogspot.com
- - -

NY SKRIVBLOGG:
ELDVARELSE.BLOGSPOT.COM

fredag 14 januari 2011

Mer ansvar

Okej, nu låter jag som om jag var en i "Ung och bortskämd", men erhm.. Jag har typ aldrig lagat ordentlig mat förut! Okej, makaroner kan jag väl åstadkomma, men annars, nej. Så på ett möte frågade boendestöd vad de skulle hjälpa till med mer, och då tog jag mig i kragen och sa att jag ville lära mig laga mat.

Min syn på mat har alltid varit snedvriden. De misstänker att jag har en ätstörning då jag äter allt för lite, men ändå är lite lätt överviktig. Men jag har börjat röra på mig mer, så jag tror att maten är problemet. Kanske jag kan gå ner lite, om jag gör hemlagad mat? För känner jag mig stolt över något jag själv gjort, så kanske jag kan få lite mer rutiner, och då kan jag kanske gå ner en aning. Inte för att jag vill sträva efter att vara smal, utan för att vara hälsosam och välmående.

En annan sak som blivit toppen är att jag börjar komma ihåg min medicin själv! Grattis till mig!! Jag har alltid glömt av den, och mina föräldrar får alltid komma ihåg den åt mig. Men nu är jag ju fan vuxen, jag måste kunna klara mig själv! Så jag har satt mobilen på larm kl. 08:30 (Morgonmedicin), 15:30 (eftermiddagsmedicin) och 20:00 (kvällsmedicinen/natt). Och jag har tidigare typ aldrig använt min mobil, tycker mest den var ivägen, men nu har jag börjat ta mer ansvar! Stort grattis till mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar