www.ettorakel.blogspot.com
- - -

NY SKRIVBLOGG:
ELDVARELSE.BLOGSPOT.COM

fredag 25 maj 2012

Livet lekte

Uppgift två på skrivboken.nu. Man skulle titta på en bild och skriva en berättelse med max 200 ord. Bilden föreställde en bonde som stod med ryggen mot en, och placerade frön på en åker. Mitt tolkande av bilden resulterade i denna berättelse.

Livet lekte.
Han hade precis gjort färdigt allt jobb på gården när månens vita skimmer sänkte sig över landskapet. Han synade sitt arbete på åkern och var nöjd. Trots att han var gammal, inte mindre än 68, så blev han aldrig gammal nog att sluta med gården, och allt det innebar.

Han hade ärvt gården av en avlägsen släkting. Den dagen August fick beskedet att han skulle flytta till norrland hade han inte tvekat en sekund. Han hade tagit sina tillhörigheter, satt sig på tåget då han inte ägde bil, och sedan bara slappnat av.

Väl på gården hade han inte blivit förvånad. Den var stor, luftig men behövde justeras lite. Och han hade redan första kvällen planerat morgondagens arbete. Men i själva verket var det ingen bra gård enligt släktens tycke. Den var förfallen men det vägrade han inse.

August hade alltid drömt om landet, han bodde i staden hela sin uppväxt. Och den kvällen han gjort sitt jobb på gården, så kände han hur livet bara lekte av entusiasm och glädje.

Tricia Johansson 20/4-12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar